Splošni pogoji poslovanja in spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Določajo pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos prodajalca in kupca. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni na trenutek oddaje spletnega naročila. S spletno trgovino upravlja podjetje Microsvet d.o.o. (v nadaljevanju Prodajalec).

0. Ponudba artiklov, cene in naročilo
1. Posebni popusti
2. Plačilo blaga
3. Postopek obveščanja o nakupu
4. Pravica o odstopu kupca od naročila
5. Izdaja računa
6. Dostava
7. Garancija in reklamacije
8. Varovanje in hramba osebnih podatkov
9. Odgovornost prodajalca
10. Pritožbe in spori
 

Ponudba artiklov, cene in naročilo

Zaradi narave panoge se ponudba artiklov in cene spreminajo iz ure v uro. V trenutku, ko je spletno naročilo oddano, se cene in drugi prodajni pogoji fiksirajo in veljajo tako za kupca kot za prodajalca. Kasnejše spremembe in prilagajanja so mogoča le v dogovoru s prodajalcem.

Vse cene objavljene na spletni strani so v € in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo kupec o tem obveščen. Posledično lahko odstopi od naročila ali pa se odloči za drug izdelek.
 

Posebni popusti

Posebni popust vam priznamo ob nakupu večjih količin ali ob prodajnih akcijah, ki so časovno omejene. Stopite v stik s prodajalcem!
S prijavo na e-novice boste redno obveščeni o vseh prodajnih akcijah, popustih in novostih!
 

Plačilo blaga

Plačilo je možno po predračunu.
 

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji spletnega naročila kupec po elektronski pošti prejme Povzetek naročila. Vsi statusi naročil so v elektronski obliki shranjeni na strežniku prodajalca.
 

Pravica do odstopa kupca od naročila

V primeru, da se kupec takoj po oddaji naročila odloči za preklic naročila, naj to po telefonu ali po elektronski pošti čimprej sporoči prodajalcu, da se priprava naročila prekliče in naročilo ni odpremljeno. V primeru, če je naročilo odpremljeno, kupec nosi strošek poštnine vračanja paketa.

Ko kupec blago prejme, ima pravico, da v 15 dneh odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Odstopni rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. V primeru odstopa kupec prejeti artikel vrne ali po pošti ali pa ga osebno dostavi na naslov: 
Microsvet d.o.o., Kidričeva 31 3250 Rogaška Slatina

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, prav tako pa ga od najave odstopa ne sme uporabljati. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artikla v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Prodajalec kupca lahko bremeni za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov.
Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa. 

Vračilo plačila bo izvedeno takoj ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 7 dni od vračila artikla prodajalcu.
Prodajalec vrne prejeto plačilo kupcu na transakcijski račun, ki ga sporoči kupec.
 

Izdaja računa

Ob prejemu naročenih artiklov kupec prejme tudi račun v pisni obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost svojih podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
 

Dostava

Vse informacije v zvezi z dostavo, reklamacijami ob dostavi najdete v rubriki Dostava.
 

Garancija in reklamacije

Splošna garancija - oprema
Rok trajanja garancije pri nakupu rabljenega POSLOVNEGA računalnika je 12 mesecev. Garancija začne veljati z dnem prodaje, kar dokazujete z računom. Če imajo računalniki še originalno garancijo proizvajalca, velja tista garancija, ki je daljša.

Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu. Dodajate / odvzemate lahko le RAM, trdi disk in grafično kartico. Če boste vgradili nove komponente ali izvajali druge posege v računalnik (npr. menjava procesorja, grafičnega čipa in podobno), garancije ne boste mogli uveljavljati.


Splošna garancija - baterije v prenosnikih
Tudi baterije v prenosnih računalnikih imajo garancijo 12 mesecev. Podaljšanje garancije na 24 mesecev za baterije ni možno.
Vsaka baterijo testiramo, zato se na podatek o trajanju baterije lahko zanesete.

 

Varovanje in hramba osebnih podatkov

Ko se pri prijavi na naše e-novičke strinjate s splošnimi pogoji, podjetju Microsvet d.o.o. dovoljujete, da vam na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi, občasno pošlje e-novičko z informacijami o novostih in akcijah.
Od prejemanja novičk se lahko odjavite kadarkoli s klikom na povezavo, ki se nahaja na dnu e-novičke. Microsvet d.o.o., se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vaši podatki (elektronski naslov) se bodo uporabljali izključno le za namene občasnega obveščanja in ne bodo posredovani tretjim osebam. 
 

Odgovornost prodajalca

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah že pri oddaji naročila. Če pa se bodo pogoji spremenili po oddaji naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse objavljene fotografije izdelkov so simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka, temveč so ti navedeni ob fotografiji in nazivu izdelka.
 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, varovanju osebnih podatkov in druge predpise na področju Republike Slovenije. Prodajalec se zavezuje vzdrževati učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter v primeru pritožb kupca le-tega napotiti na ustrezno osebo v podjetju, ki bo pritožbo rešila. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato si prodajalec prizadeva morebitne spore reševati sporazumno.